بهروزمرادي افزود: هنر و صنعت فرش در زندگي ما جريان داشته و واقعيتي است که ضرورت دارد پايگاههاي بزرگي در کشور براي ارتقاي آن ايجاد شود.
رييس سازمان بازرگاني همدان نيز گفت: صنعت فرش دستبافت با پيشينهاي هفت هزار ساله پيام آور فرهنگ، هنر، صلح و دوستي در ايران زمين است.
فيصل مرداسي، افزود: اين هنر اصيل، ارزنده و حرفهاي است و ميراثي گرانبها از گذشتگان به شمار ميرود اگرچه در سالهاي اخير مورد تقليد بسياري از کشورها قرار گرفته اما اين خود فرصتهاي بهبود وضعيت اين صنعت و هنر اصيل درکشور را فراهم کرده است.
وي افزود: بيش از ۸۰درصد توليدات فرش همدان مربوط به مناطق روستايي است و از پيش تر به عنوان منبع درآمد مردمان اين مناطق به شمار ميرود.
رييس مرکز ملي فرش ايران نيز با اشاره به هدفمند نبودن توليد فرش دستبافت در کشور گفت: توليدات در اين بخش اگر مطابق و سازگار با نياز بازارها نباشد با نبود تقاضا از سوي اينها روبه رو خواهيم شد.
مرتضي فرجي ادامه داد: برگزاري جشنوارههاي فرش فرصتي است تا تمامي فعالان صنعت فرش دستباف از توليد تا صادرات به ارتقاي اين صنعت کمک کنند.
وي بر لزوم بررسي جامع و مطالعه دقيق وضعيت فرش براي رفع مسايل، مشکلات و تنگناهاي موجود در اين عرصه تأکيد کرد و گفت: چتر سنتي بر فرش دستباف کشور اعم از توليد و تجارت حاکم شده که اگر نگاهي نو به بحث فرش نداشته باشيم در آينده نه چندان دور مشکلات امروز پررنگ و جديتر ميشود.
رييس مرکز ملي فرش ايران همچنين خواستار مشارکت بخش خصوصي در توسعه و نگاه علمي به فرش شد.
گفتني است در کنار برگزاري اين جشنواره، نمايشگاهي نيز از توانمنديهاي هنر- صنعت فرش دستباف همدان به نمايش گذاشته شده است و کارگروههاي تخصصي نيز برپا مي شود.
111/
انتهای پیام/